• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Daj się porwać krojeniu - jednostronnie ostrzone japońskie noże Hien Sakai Takayuki

Przez wieki kowale z japońskiego Sakai pieczołowicie przekazywali sobie tajemnice rzemiosła, tworząc noże, które są niczym wytworne dzieła sztuki. Spójrz na ostrze Hien kuźni Sakai Takayuki. Specyficzny nóż do sushi, Kengata Yanagiba, pozwoli na niezwykle misterne cięcia plastrów delikatnego mięsa ryb, czy porcjowanie owoców  morza. Ten nóż nie pozwoli Ci na „zabawę” w sushi. Sprowokuje od razu do sięgnięcia w głąb siebie, by odkryć prawdziwego sushi mastera.

Noże do sushi i sashimi z linii Hien, powstałe z ekskluzywnej stali Aogami #2, precyzyjnie i jednostronnie ostrzone, stanowią esencję kuchni japońskiej, gdzie krojenie jest sztuką, a produkty traktowane są z wielkim szacunkiem.