• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Nasze video poradniki, czyli ekspert uczy, jak korzystać ze sprzętu klasy Premium

Witaj Wędrowcze szukający inspiracji!

W kwietniu 2019 roku ruszyła nasza prywatna telewizja kulinarna. 10 lat marzeń, nieziemskiej cierpliwości, drążenia kwestii filmowania w jakości 4K wreszcie dało efekt. Lata doświadczeń ze sprzętem, który znajdziesz w naszym sklepie, pozwoliły nam stworzyć spójną ideę filmów dla wszystkich. I dla tych, którzy nie mają pojęcia o luksusowym sprzęcie i gotowaniu, a też i dla fachowców oraz pasjonatów. Nasze studio mieści się w Cieszynie. Jeśli masz ochotę, możesz nas odwiedzić, by obejrzeć na żywo luksusowy sprzęt.

Uwaga! Źle ostrzące kamienie do japońskich noży

Tytuł, gdyby ktoś nie skojarzył, nawiązuje do znaku drogowego ostrzegającego przed jeleniami, czy innymi wbiegającym pod koła stworami. My chcemy Was dziś ostrzec przed nędznymi ostrzałkami.

Czytaj więcej

Nawet kompletnie stępiony nóż można uratować

Nasi Klienci są uczuleni na to, by nie tępić dramatycznie swoich wyśmienitych, japońskich noży. Jednak, raz po raz zdarza się ktoś, kto woła o ratunek i pyta, jak naostrzyć nóż, który już nie kroi.

Czytaj więcej

Dlaczego japońskie noże ostrzy się na kamieniach?

Japońskie noże nie bez powodu ostrzy się na kamieniach ceramicznych lub syntetycznych. Genialni japońscy kowale od zawsze wiedzieli, że klasyczna ostrzałka nie podoła ich wyśmienitym ostrzom.

Czytaj więcej

Czego nie tolerują japońskie noże?

Kwestię tego, czego nie znoszą japońskie noże, co szkodzi ich stali i rękojeściom, poruszaliśmy niezliczoną ilość razy. Ale, jak pokazuje praktyka – przypominania nigdy za mało. Stąd film.

Czytaj więcej

Czy tani japoński nóż jest na pewno japońskim nożem?

Tytułowe pytanie może, pozornie, brzmieć, nonsensownie. Skoro nóż jest japoński, jakim cudem ma japońskim nie być? Coś tu potężnie nie gra. Fakt, nie gra. Krystian Ci wszystko wyjaśni. Obejrzyj film!

Czytaj więcej

Nie smaż na oleju rzepakowym

Badania pokazują, że olej rzepakowy to zdecydowanie zły wybór, jeśli życzysz sobie zdrowo smażyć. My z kolei sprawdziliśmy, że patelnie klasy Premium kompletnie się z nim nie dogadują.

Czytaj więcej

Zalety miedzianych naczyń - kup raz i na zawsze, dla pokoleń

Jak świat długi i szeroki, wszyscy znawcy tematu jednogłośnie twierdzą, że nie ma niczego ponad miedziane naczynia. I trudno się z nimi nie zgodzić. To garnki, czy patelnie dla pokoleń.

Czytaj więcej

Jak dbać o żeliwne uchwyty miedzianych naczyń?

Miedziane garnki z żeliwnymi uchwytami wyglądają bajecznie. Retro w stylu, nadają gotowaniu nastroju. Kuchnia wygląda dzięki nim niezwykle przytulnie. Dlatego warto dbać o żeliwne uchwyty.

Czytaj więcej