Sakai Takayuki, znana japońska kuźnia, prezentuje serię noży Genbu. To majstersztyk ręcznego kunsztu kowali, dedykowany miłośnikom sushi i sashimi. Jednostronne ostrza wykute są ze stali Aogami #2, słynącej z wyjątkowej trwałości i ostrości. Osiągającą twardość na poziomie 62-63 HRC. Kowale posługują się takimi samymi metodami, jak ich przodkowie sprzed wieków.
W linii Genbu nie tylko ostrze przyciąga wzrok. Oktagonalna rękojeść, wykonana z bardzo ciemnego drewna hebanu, idealnie kontrastuje ze srebrzystym błyskiem klingi. Skuwka z bawolego rogu dodaje klasy i elegancji. Nóż z serii Genbu to opowieść o pasji, tradycji i dziedzictwie kowali z Sakai. Genbu to prawdziwa sztuka na wyciągnięcie ręki. Krojąc tymi nadzwyczajnymi japońskimi nożami, poczujesz ducha Japonii.