W mieście Sakai, enklawie japońskiego kowalstwa, mistrzowie rzemiosła od wieków tworzą niezapomniane noże i miecze samurajskie. Tu każdy szczegół, od wyważonej rękojeści po wyjątkowo ostrą klingę, jest wynikiem niezliczonych godzin pracy i doskonalenia umiejętności. Ręcznie kute noże Byakko kuźni Sakai Takayuki to jednostronne, wyśmienicie ostre, rdzewne zjawiska dla prawdziwych pasjonatów ortodoksyjnej wizji ostrza.
Zręczność mistrzów i precyzja krojenia wykuta w stali Shirogami sprawia, że te noże są świadectwem wytrwałości, ciągłej pasji i niekończącego się poszukiwania doskonałości.
Wszyscy krojący nożami Byakko kuźni Sakai Takayuki potwierdzają, że, gdy weźmiesz w dłoń ten japoński nóż, niemal automatycznie sięgniesz wyżyn swojego kulinarnego talentu.