Patelnie nieprzywierające można spotkać niemal na każdym kroku. Jednak, z czego wielu nie zdaje sobie sprawy, by powłoka spełniała liczne standardy, musi być tworzona przez naprawdę godnego zaufania producenta. Takiego, który ma misję i stawia sobie za cel dbałość o zdrowie swoich klientów. Dlatego w naszym sklepie goszczą doskonałe, spełniające bardzo rygorystyczne normy patelnie francuskiego producenta, marki De Buyer. Ten znany ze swoich legendarnych, miedzianych naczyń producent ma w ofercie również patelnie nieprzywierające z kolekcji Choc Extreme.
Jeśli masz wątpliwości, czy patelnia nieprzywierająca jest dla Ciebie, obejrzyj nasz FILM.
Kluczowym dla zdrowego smażenia jest, by nagrzewać patelnię tylko do takich temperatur, na jakie pozwala dana potrawa. Dopiero wtedy smażysz świadomie i zgodnie ze sztuką. Nie niszczysz wartości odżywczych tego, co przygotowujesz. O temperaturach piszemy w naszych artykułach.
Musisz również pamiętać, że każda powłoka nieprzywierająca ma maksymalną temperaturę smażenia, która jej nie przegrzeje. W przypadku nieprzywierających patelni Choc Extreme marki De Buyer jest to 250 stopni. Jeśli zbyt często będziesz przekraczać bezpieczną dla powłoki temperaturę, zniszczysz ją. Dlatego już od lat polecamy używanie pirometru. O nim znajdziesz informacje w naszych artykułach i filmach.
Francuska marka De Buyer, tworząc naczynia zgodnie z restrykcyjnymi europejskimi normami, opisuje swoje powłoki nieprzywierające jako wolne od szkodliwych kwasów i związków chemicznych – PFOA i PFOS. Dzięki temu możesz mieć pewność, że smażysz zdrowo i bezpiecznie.
Po tym właśnie można poznać odpowiedzialnego producenta – opisuje zgodnie z prawdą materiał, z którego tworzy powłoki swoich nieprzywierających patelni, by gotujący mogli skupić się jedynie na twórczym działaniu i kreowaniu coraz to nowych smaków.