• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Black - Żeliwna patelnia do smażenia z nieprzywierającą glazurą, Ø 26 cm, Staub

Dostępne kolory
799 Promocyjnie 759
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 799 zł
Produkt dostępny
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Już dawno dowiedziono, że dobry sprzęt kuchenny prowokuje lepsze, ciekawsze gotowanie i umiejętność bardziej intrygującego, odważniejszego przyprawiania. Z drugiej strony - im kto doskonalej poznał tajniki sztuki kulinarnej, tych chętniej sięga po doskonały sprzęt, który pozwoli na nieskończone eksperymenty.

Francuska marka Staub, słynąca z produkcji luksusowych, masywnych, żeliwnych naczyń, proponuje miłośnikom kuchni wygodne patelnie z wylewkami. Ten lity odlew żeliwa, z którego powstała patelnia i jej uchwyt, jest niezwykle odporny na temperatury, dlatego patelnia Skillet idealnie sprawdzi się w piekarniku. Możesz upiec na niej pizzę, zrobić zapiekankę, przygotować mięso dla całej rodziny.

Dzięki temu, iż żeliwna patelnia z serii Black, marki Staub, współpracuje z każdym typem kuchenki, od gazowej, po indukcję, jest doskonałym partnerem w dietetycznym smażeniu. Za sprawą jej porcelanowej, niezwykle odpornej na uszkodzenia nieprzywierającej glazury, możesz pokusić się o przygotowanie potraw, których nie odważyłbyś się wcześniej stworzyć na zwykłej patelni. Żeliwo Staub pozwala smażyć z minimalnym dodatkiem tłuszczu, co wpływa na zdrowotne i smakowe walory przygotowywanych mięs, ryb, owoców morza, czy warzyw.

Francuski producent słynie ze swojego najwyższej jakości żeliwa z, aż, 30-letnią gwarancją. Okazuje się, że te niezwykle wytrzymałe, piękne i funkcjonalne patelnie potrafią przez całe lata wyglądać niemal jak nowe i służyć z roku na rok lepiej. Nikogo nie dziwią francuskie żeliwne patelnie, które kupuje się raz na całe życie.

 

Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.

 

799 Promocyjnie 759

Zobacz, do czego wykorzystasz
płytką żeliwną
patelnię Staub

PATELNIA DO STEKÓW
I TŁUSTYCH MIĘS

PATELNIA DO
DELIKATNYCH MIĘS

PATELNIA DO
SMAŻENIA RYB

PATELNIA DO 
PANIEROWANYCH MIĘS

PATELNIA DO HAMBURGERÓW
I MIELONYCH MIĘS

PATELNIA DO
PLACKÓW

PATELNIA DO
PODSMAŻANIA WARZYW

PATELNIA DO GLAZUROWANIA
WARZYW I MIĘS

Obejrzyj film
o wygrzewaniu
żeliwnych patelni

  • Tylko od Ciebie zależy, kiedy Twoje żeliwne naczynia Staub zyskają pełną funkcjonalność. I również tylko od Ciebie zależy, czy żeliwo będzie Ci posłuszne, czy narazi Cię na nieco stresów.
  • Proces wygrzewania nowych, żeliwnych naczyń jest konieczny. Trwa - w zależności od metody - albo krótko (kilkanaście minut), albo dość długo (kilka, czy kilkanaście dni). Obie metody sprawdzają się równie dobrze.
  • Nasz specjalista wtajemniczy Cię w proces wygrzewania żeliwa Staub. Obejrzyj koniecznie film.

żeliwna patelnia Staub
w skrócie

  • patelnia do smażenia, pieczenia, podpiekania, serwowania
  • nieprzywierająca glazura pozwala dietetycznie smażyć
  • wylewki służą odlewaniu wytopionego tłuszczu, czy porcjowaniu sosu na talerze
  • żeliwny uchwyt wymaga rękawicy kuchennej
  • z patelni Staub mogą korzystać alergicy

Materiał

  • wewnątrz patelni - stopiona z żeliwem nieprzywierająca glazura stworzona na bazie szkła
  • szkielet - doskonałej jakości żeliwo
  • na zewnątrz - naturalnie barwiona, kilkuwarstwowa, odporna na uszkodzenia, gładka glazura
  • uchwyt - żeliwo

Wymiary

  • średnica - 26 cm
  • średnica dna - 21 cm
  • wysokość ścianek - 5,1 cm
  • długość całkowita z uchwytami - 48,2 cm
  • waga - 3 kg

Patelnie, które kochają
każdą kuchenkę
i ciepło piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Magik kuchennego show -
patelnia, na której uda się
nawet pizza

Klasyczne patelnie z wylewkami, francuskiej marki Staub, powstały z litego odlewu żeliwa. Te patelnie nadają się nie tylko do używania na wszelkich typach kuchenek, ale równie doskonale służą w piekarniku. Patelnie Skillet sprawdzą się doskonale przy smażeniu, duszeniu i zapiekaniu pyszności.

Wylewki pozwolą wygodnie odlać przyrządzany na patelni sos, czy nadmiar tłuszczu wytopiony z różnego typu mięs. Dzięki bardzo funkcjonalnej, nieprzywierającej powłoce na patelni Skillet marki Staub upieczesz nawet domową pizzę. Ta legendarna już konstrukcja patelni zachwyci wszystkich, którzy lubią kuchenne wyzwania i przygody.

Staub świadomie dba,
by smażenie było zdrowe
a potrawy nadzwyczaj smaczne

  • Patelnia z wylewkami zmieści się w większości piekarników, gdzie pokaże, na co ją stać. A można na niej przyrządzić nieskończoną ilość pieczonych, zapiekanych i podpiekanych potraw. Patelnia z powłoką nieprzywierającą może też przerodzić się w formę do jabłkowej tarty, ciasta z owocami, czy puszystego biszkoptu.
  • Stworzona przez markę Staub porcelanowa, nieprzywierająca glazura wewnątrz patelni pozwala smażyć, dusić, piec i zapiekać z minimalną ilością tłuszczu. 
  • Niezwykle twarda, odporna na czynniki zewnętrzne i odpryśnięcia nieprzywierająca glazura stapiana jest w temperaturze około 800 stopni z żeliwnym szkieletem.
  • Patelnię docenią też alergicy, którzy mogą bezpiecznie z niej korzystać.
  • Żeliwo ma wielki talent do wzmacniania i wzbogacania smaków. Jeśli kochasz przyprawy, marynaty, sosy – te patelnie spełnią wszelkie twoje oczekiwania i marzenia o niezwykle różnorodnej, pysznej kuchni.

Kilka chwil i żeliwna patelnia
marki Staub jest gotowa
do ponownego działania

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Pamiętaj, że patelnie z żeliwa powinno się wygrzać. Temu poświęciliśmy film (znajdziesz go na górze strony).
  • Na początku Twoja patelnia będzie wymagała nieco większej ilości oleju. Po 2-3 tygodniach będziesz potrzebował go wiele mniej, bo żeliwo się wygrzeje.
  • Pamiętaj, by do mycia żeliwnych patelni często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli coś przywrze do dna patelni, czy za mocno zredukujesz sos, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same, bez szorowania.
  • Gdy umyjesz patelnię - po smażeniu, duszeniu, czy pieczeniu - mogą pojawić się wewnątrz, na czarnej glazurze białe smugi. To efekt demineralizacji warzyw, czy mięs, który nijak nie szkodzi jedzeniu i patelni. Użyj ręcznika papierowego nasączonego olejem jadalnym. Przetrzyj wnętrze patelni, odczekaj moment, umyj ją i wysusz.
  • Na patelniach z żeliwa nie wolno przechowywać jedzenia w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.