• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Mistrzowie kuchni używają pirometru. Dlaczego Ty nie możesz?

Wciąż i wciąż zalecamy naszym Klientom zakup pirometru. Szczególnie wtedy, gdy planują smażyć na wysokiej jakości patelni nieprzywierającej.

Pirometr pokaże Ci, jaka temperatura panuje na patelni, dzięki czemu możesz łatwo dostosować ją do rodzaju smażonej potrawy. To nieocenione dla zdrowia. Po co jeść coś, co straciło wszystkie wartości odżywcze, bo nastawiłeś zbyt wysoką temperaturę?

Chodzi również o to, aby nie przekraczać maksymalnej temperatury, jaką wytrzymuje powłoka nieprzywierająca i nie zniszczyć patelni. W tym też pomaga pirometr.

Jednak, jak to bywa, niektórzy uważają, że nasz pomysł jest bezsensowny. Pytamy więc, dlaczego jeden z kuchennych geniuszy, chef Jean Pierre, używa pirometru?

Dziś ponownie film o bezprzewodowym termometrze, który powinien znaleźć się w kuchni każdego, kto poważnie podchodzi do smażenia.